Weindich na podium! V Ogólnopolski Bieg Rzemieślnika

Aktualności / 05.09.2018

Wybiegaliśmy puchar i stanęliśmy na podium! W niedzielę 2 września br. odbyła się piąta edycja Ogólnopolskiego Biegu Rzemieślnika, której organizatorem był jak co roku Cech Producentów Żywności w Katowicach.

Czytaj Więcej >>

Zawody branży mięsnej

Aktualności / 13.08.2018

Przemysł mięsny to największa branża przemysłu spożywczego. Obecnie zatrudnia w Polsce ok. 80 tyś osób. Praca hodowcy, ubojowca czy technologa, nie jest zajęciem lekkim i wiąże się z posiadaniem określonych predyspozycji oraz umiejętności.

Czytaj Więcej >>

Weindich partnerem OSSKiC

Aktualności / 07.08.2018

Miło nam ogłosić, że zostaliśmy członkiem Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni. Organizacja działając od 1989r., kultywuje narodowe i regionalne tradycje kulinarne i cukiernicze.

Czytaj Więcej >>

Spotkania z chorzowską młodzieżą o wyborze szkoły i kierunkach kształcenia

Aktualności / 25.05.2018

W ramach projektu realizowanego przez Centrum Przedsiębiorczości w Chorzowie odbyliśmy dwa spotkania z chorzowską młodzieżą.

Była to doskonała okazja by opowiedzieć o naszej firmie, pracownikach, procesie rekrutacyjnym i możliwościach rozwoju.

Co ważne mogliśmy spotkać się z młodymi osobami, które lada dzień wejdą na rynek pracy, a obecnie są na etapie dokonywania wyboru co do kierunku dalszej edukacji.

Czytaj Więcej >>

Dzień Osób z Niepełnosprawnością – 11.05.2018 / ZUS

Aktualności / 12.05.2018

W piątek, 11 maja 2018r. w chorzowskim Oddziale ZUS przy ul. Dąbrowskiego 45 mieliśmy okazję aktywnie uczestniczyć w konsultacjach i szkoleniach organizowanych przez Zakład Ubezpieczeń Społecznych, w ramach Dnia Osób z Niepełnosprawnością. ZUS zaprosił do udziału w tym dniu nie tylko osoby z niepełnosprawnością, ale też ich opiekunów, pracodawców, organizacje pozarządowe, księgowe, HR oraz przedstawicieli biur rachunkowych.

Czytaj Więcej >>

XXXIII Targi Pracy w Chorzowie

Aktualności / 17.04.2018

17.04.2018 odbyły się XXXIII Targi Pracy w Chorzowie. Jak co roku wszyscy poszukujący pracy zaproszeni byli do hali chorzowskiego MORiSu przy ul. Dąbrowskiego 113. Zaprezentowaliśmy swoje aktualne oferty pracy osobom, które aktywnie poszukują zatrudnienia.

Czytaj Więcej >>

Szkolenie – Henkelman

Aktualności / 16.04.2018

W dniach 9-11.04.2018 nasi pracownicy wzięli udział w kolejnym szkoleniu firmy Henkelman w Holandii. Dzięki zdobytej wiedzy technicznej, jesteśmy w stanie zagwarantować Państwu jeszcze lepszy serwis. Przypominamy tym samym, że firma Weindich jest głównym dystrybutorem marki Henkelman w Polsce.

Czytaj Więcej >>

XI Targi Pracy i Praktyk Studenckich

Aktualności / 21.03.2018

W dniu 21.03.2018 uczestniczyliśmy w XI edycji Targów Pracy i Praktyk Studenckich Wyższej Szkoły Biznesu w Dąbrowie Górniczej. Uczniowie okolicznych szkół, studenci uczelni wyższych oraz inne osoby poszukujące pracy mogły bezpośrednio uzyskać informacje na temat interesujących ich stanowisk czy też naszego programu praktyk i staży.

Czytaj Więcej >>

Food Show Star dla Weindich

Aktualności / 15.03.2018


Decyzją Grupy Polskie Towarzystwo Wspierania Przedsiębiorczości SA, wydawcy magazynu Rynek Spożywczy oraz portali portalspozywczy.pl i dlahandlu.pl oraz jury złożonego z szefów kuchni oraz przedstawicieli mediów nagrodę Food Show Star – Najlepszy Dostawca dla sektora HoReCa otrzymała firma WEINDICH.
Czytaj Więcej >>

Gastrosilesia łączy technologię ze smakiem

Aktualności / 14.03.2018

W dniach 11-13 marca 2018 odbyła się V edycja wydarzenia Gastrosilesia, która stanowi jedno z największych wydarzeń dedykowanych sektorowi HoReCa w Polsce. Tegoroczna odsłona tego wydarzenia, po raz pierwszy odbyła się w towarzystwie Food show w Międzynarodowym Centrum Kongresowym w Katowicach. Strefa Gastrosilesia stała się centralną przestrzenią wystawienniczą, w ramach której, swoją ofertę zaprezentowało ponad 100 wystawców. Wśród nich znaleźli się producenci i dostawcy sprzętu i technologii, zarówno z Polski, jak i z zagranicy. Odwiedzający mogli zobaczyć szeroką gamę sprzętu gastronomicznego, od drobnych akcesoriów kuchennych i zastawy, po profesjonalne wyspy gastronomiczne oraz urządzenia do przetwarzania żywności, jak np. szafy do sezonowania mięsa.
Czytaj Więcej >>