Szkolenie – Henkelman

Aktualności / 16.04.2018

W dniach 9-11.04.2018 nasi pracownicy wzięli udział w kolejnym szkoleniu firmy Henkelman w Holandii. Dzięki zdobytej wiedzy technicznej, jesteśmy w stanie zagwarantować Państwu jeszcze lepszy serwis. Przypominamy tym samym, że firma Weindich jest głównym dystrybutorem marki Henkelman w Polsce.

Czytaj Więcej >>

XI Targi Pracy i Praktyk Studenckich

Aktualności / 21.03.2018

W dniu 21.03.2018 uczestniczyliśmy w XI edycji Targów Pracy i Praktyk Studenckich Wyższej Szkoły Biznesu w Dąbrowie Górniczej. Uczniowie okolicznych szkół, studenci uczelni wyższych oraz inne osoby poszukujące pracy mogły bezpośrednio uzyskać informacje na temat interesujących ich stanowisk czy też naszego programu praktyk i staży.

Czytaj Więcej >>

Food Show Star dla Weindich

Aktualności / 15.03.2018


Decyzją Grupy Polskie Towarzystwo Wspierania Przedsiębiorczości SA, wydawcy magazynu Rynek Spożywczy oraz portali portalspozywczy.pl i dlahandlu.pl oraz jury złożonego z szefów kuchni oraz przedstawicieli mediów nagrodę Food Show Star – Najlepszy Dostawca dla sektora HoReCa otrzymała firma WEINDICH.
Czytaj Więcej >>

Gastrosilesia łączy technologię ze smakiem

Aktualności / 14.03.2018

W dniach 11-13 marca 2018 odbyła się V edycja wydarzenia Gastrosilesia, która stanowi jedno z największych wydarzeń dedykowanych sektorowi HoReCa w Polsce. Tegoroczna odsłona tego wydarzenia, po raz pierwszy odbyła się w towarzystwie Food show w Międzynarodowym Centrum Kongresowym w Katowicach. Strefa Gastrosilesia stała się centralną przestrzenią wystawienniczą, w ramach której, swoją ofertę zaprezentowało ponad 100 wystawców. Wśród nich znaleźli się producenci i dostawcy sprzętu i technologii, zarówno z Polski, jak i z zagranicy. Odwiedzający mogli zobaczyć szeroką gamę sprzętu gastronomicznego, od drobnych akcesoriów kuchennych i zastawy, po profesjonalne wyspy gastronomiczne oraz urządzenia do przetwarzania żywności, jak np. szafy do sezonowania mięsa.
Czytaj Więcej >>

Umowa o współpracy z Uniwersytetem Śląskim w Katowicach 🎓

Aktualności / 15.02.2018

W ostatnich dniach podpisaliśmy porozumienie o współpracy z Uniwersytetem Śląskim w Katowicach,

Wydziałem Informatyki i Nauki o Materiałach – Instytutem Technologii i Mechatroniki.

Jest to kolejna instytucja, wspólnie z którą chcemy realizować m.in nasz program Praktyk i Staży.

Czytaj Więcej >>

Kolejna wizyta studentów z Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie

Aktualności / 23.01.2018

W dniu 22.01. – jak co roku – odwiedziła nas liczna grupa studentów Specjalizacji Przetwórstwo Mięsa na Wydziale Technologii Żywności Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie. Była to już kolejna wizyta w ramach współpracy z uczelniami wyższymi.

Czytaj Więcej >>

Eliminacje do I Ogólnopolskich Mistrzostw Kelnerów

Aktualności / 16.01.2018

Dzisiaj odbyły się długo wyczekiwane eliminacje do I Ogólnopolskich Mistrzostw Kelnerów w naszym Centrum Kulinarnym.
Eliminacje rozpoczął test wiedzy, po czym uczestnicy przystąpili do zadań praktycznych.
Musieli zmierzyć się z serwisem angielskim – filetowanie pstrąga, serwisem francuskim – przekładaniem ryb z półmiska na talerz, oraz serwisem wina – w obecności gościa.
Czytaj Więcej >>

Wizyta duszpasterska 2018

Aktualności / 08.01.2018

W dniu dzisiejszym, tj. 08-01-2018 mieliśmy okazję – jak co roku – przyjąć Kolędę.
Wizytę duszpasterską w naszej firmie złożył Ks. Krzysztof Skiba – proboszcz parafii pod wezwaniem Świętej Marii Magdaleny w Chorzowie.
Po wspólnej modlitwie przyjęliśmy życzenia i błogosławieństwo na cały nadchodzący 2018 rok.

Czytaj Więcej >>

Zdrowych i Wesołych Świąt Bożego Narodzenia!

Aktualności / 21.12.2017

Spokojnych i radosnych Świąt Bożego Narodzenia.

Czytaj Więcej >>

Egzamin czeladniczy w zawodzie Kucharz

Aktualności / 12.12.2017

Dziś w naszym Centrum Kulinarnym kolejny egzamin zawodowy adeptów sztuki kulinarnej na Mistrza/Czeladnika w zawodzie Kucharz. Organizatorem jest Izba Rzemieślnicza oraz Małej i Średniej Przedsiębiorczości w Katowicach, a nasza firma – Partnerem. Zachęcamy zainteresowanych do podjęcia egzaminów i uzyskania tytułów kwalifikacyjnych: czeladniczych i mistrzowskich.

Czytaj Więcej >>