Naszą działalnością łączymy branże

Aktualności / 04.11.2017

Z takim hasłem przewodnim wystąpiliśmy podczas Międzynarodowych Targów Technologii Spożywczych POLAGRA-TECH 2017. Na dwóch stoiskach obejmujących łącznie 264 m2 powierzchni zaprezentowaliśmy rozwiązania dla branży przetwórstwa mięsnego i spożywczego.
Odwiedzający mogli zapoznać się z urządzeniami wykorzystywanymi w poszczególnych etapach obróbki mięsa, produkowanymi przez firmy z branżowej czołówki, m.in. urządzenia ubojowe, piły i nożyce marki EFA; piła stołowa i wilk MEDOC; wysokowydajny wilk do mięsa SEYDELMANN; nastrzykiwarka i masowalnica marki RÜHLE; skórowaczka i odbłaniarka marki MAJA, która dostarcza także maszyny do produkcji lodu typu nugget oraz lodu łuskowego.Przykłady obu maszyn, stale wytwarzających lód przy szlaku komunikacyjnym, nie sposób było przeoczyć. Dużą atrakcją stoiska była automatyczna linia do porcjowania i formowania produktów z zaokrąglonymi krawędziami marki FREY, której działanie i możliwości prezentowano z użyciem specjalnej masy.

 
Poza urządzeniami dla dużych zakładów, zaprezentowaliśmy nowe rozwiązania dla małych i średnich przetwórców, m.in. okręcarka do kiełbas PR-360 od MAINCA, której działanie przedstawiano w połączeniu z nadziewarką EM-30 tego samego producenta.
Ważną częścią udziału naszej firmy w targach była ekspozycja chronionych patentem kijów wędzarniczych, których jesteśmy producentem. Ponadto zaprezentowaliśmy drobny sprzęt dla zakładów przetwórstwa mięsnego oraz szeroką ofertę części zamiennych i eksploatacyjnych.
Od kilku lat promujemy na rynku przetwórstwa spożywczego urządzenia do produkcji Convenience Food. W tym roku po raz pierwszy zaprezentowaliśmy szybkoobrotowy piekarnik na podczerwień ITES 30 marki Riehle, który można było zobaczyć w akcji podczas wypiekania świeżych precli oraz bułek.
 
Sektor Convenience Food wzbogacały dodatkowo urządzenia holenderskiej marki FMT – opiekacz przelotowy FCC 3010 oraz opiekacz do smażenia na bazie oleju/wody FVFRU-400/1000 E.
Warto wspomnieć o nowej pozycji w naszej ofercie, jaką są urządzenia do kontroli jakości i czystości produktu. Targi były okazją do zobaczenia maszyny Multiscan MXVPACK 4015, która analizuje produkt za pomocą badania gęstości promieniami rentgenowskimi.
Podążając za trendami, jedną z największych atrakcji stoiska stały się szafy do sezonowania mięsa marki Maturmeat. W przeszklonych szafach sezonowane przez kilka tygodni mięso prezentowało się fantastycznie, a atrakcyjność tej ekspozycji podkreślał smak przygotowywanych na stoisku potraw. Za kulinarne doznania odpowiedzialni byli znakomici Szefowie Kuchni – Sebastian Humski oraz Szymon Szlendlak.
Dzięki swojej działalności jesteśmy znani nie tylko w branży przetwórstwa spożywczego. Od lat przyciągamy znane osobistości ze świata gastronomii. W tym roku na stoisku można było spotkać m.in.: Jean Bosa, Grzegorza Parczewskiego oraz członków Kadry szkoleniowej Polskiej Narodowej Kadry Kucharzy Juniorów z Sebastianem Krauzowiczem na czele.Napisali o nas:

 
 
 
 
 
 

Comments are closed.