Seminarium na temat pakowania mięsa i przetworów mięsnych

Aktualności / 06.12.2017

Dzisiaj odbyło się seminarium pt. „INNOWACYJNE SPOSOBY PAKOWANIA MIĘSA I PRZETWORÓW MIĘSNYCH”, które poprowadziła dr inż. Marta Chmiel (SGGW), ekspert ds. pakowania i oceny jakości mięsa. Gościem specjalnym był Pan Jacek Kucharski, Zastępca Głównego Lekarza Weterynarii. Moderatorem spotkania –  Prof. dr hab. Andrzej Pisula.

Tematy poruszane podczas seminarium:
  • Sposoby pakowania mięsa i przetworów mięsnych – dr inż. Marta Chmiel, Zakład Technologii Mięsa
  • Bariery w eksporcie mięsa – dr Jacek Kucharski, zastępca GIW
  • Zautomatyzowany system logistyki wewnętrznej dedykowany producentom wędlin i wyrobów mięsnych – Paweł Sołtysik, Dyrektor ds. Rozwoju, Marcoll S.C.
  • Najnowsze trendy na rynku opakowań foliowych dla przemysłu mięsnego – Monika Sadoch, Kierownik Sprzedaży Rozwiązania dla Przemysłu Spożywczego Bogucki Folie
Organizatorami seminarium są Cech Producentów Żywności w Katowicach i Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy RP w Warszawie.
Dziękujemy szacownym gościom i uczestnikom za przybycie.

Comments are closed.