Manager Sprzedaży –  TECHNOLOG ŻYWNOŚCI Convenience food  

Manager ds. convenience food to połączenie roli technologa przemysłu spożywczego i doradcy klientów kluczowych. Wyposażymy Cię w odpowiednie narzędzia (m.in. samochód, laptop i telefon). Będziesz mógł uczestniczyć w licznych szkoleniach produktowych, które pozwolą na łatwiejsze przyswojenie i zdobywanie wiedzy na temat asortymentu, którym dysponujemy. Bardzo istotna jest umiejętność diagnozy potrzeb i możliwości produkcyjnych klienta oraz technologii w zakresie produkcji żywności convenience food. Na to stanowisko poszukujemy osoby o wiedzy i umiejętnościach z zakresu technologii procesowej w przemyśle spożywczym (np. mięsnym, mleczarskim, piekarniczym, convenience food). Założeniem tego stanowiska jest doradztwo i sprzedaż klientom takich technologii (lub modernizacja bieżącego parku maszynowego) co będzie stanowić o jego przewadze konkurencyjnej na rynku. Istotna jest umiejętność nawiązywania trwałych relacji z klientami i indywidualnego podejścia do pojawiających się zapytań i problemów całej branży. Jako manager ds. convenience food w przemyśle mięsnym będziesz przeprowadzał samodzielnie spotkania biznesowe, negocjował, dokonywał kalkulacji i budował ofertę handlową. Gdy klient zaakceptuje zamówienie będziesz trzymać pieczę nad przebiegiem zamówienia i odpowiadał za realizację planu sprzedażowego.

OBOWIĄZKI:

  • Rozwój kanału sprzedaży asortymentu, maszyn i linii technologicznych Convenience Food;
  • Specjalizacja w sprzedaży asortymentu oferowanego przez spółkę, z zakresu technologii oraz dodatków dla przetwórstwa mięsnego;
  • Pozyskiwanie nowych oraz utrzymywanie relacji i kontaktów z dotychczasowymi klientami;
  • Przeprowadzanie prób technologicznych u klientów;
  • Opracowywanie, proponowanie rozwoju receptur oraz procesów;
  • Realizacja założonych planów sprzedażowych;

WYMAGANIA:

  • Wykształcenie średnie lub wyższe (Technologia żywności, Biotechnologia, Towaroznawstwo, Technolog/Inżynier budowy maszyn lub pokrewne);
  • Doświadczenie na stanowisku Technologa (przy produkcji żywności);
  • Dobra znajomość technologii procesowej w przemyśle mięsnym / mleczarskim / piekarniczym lub/i convenience food;
  • Umiejętność nawiązywania kontaktów i budowania relacji biznesowych;
  • Pracowitość, ambicja i wytrwałość w dążeniu do celu;
  • Dyspozycyjność i gotowość do pracy w terenie;
  • Znajomość języka angielskiego i/lub niemieckiego;
  • Znajomość pakietu MS Office;
  • Prawo jazdy kat. B (warunek konieczny);
  • Kreatywność i samodzielność, dobra organizacja pracy własnej, sumienność i obowiązkowość;

MILE WIDZIANE: 

  • Znajomość branży przetwórstwa mięsnego i/lub gastronomii;
  • Znajomości formalno–prawnych przepisów dotyczących produktów mięsnych;
  • Dwa lata doświadczenia na podobnym stanowisku w szczególności w budowie/rozwoju kanału sprzedaży (wraz z budżetowaniem) oraz we wspieraniu działu handlowego w projektach handlowych obejmujących daną grupę produktów

OFERUJEMY:

  • Samodzielną stanowisko w dynamicznym zespole, w firmie o ugruntowanej pozycji na rynku;
  • Pracę w oparciu o umowę o pracę;
  • Jasny i czytelny – motywacyjny system wynagrodzeń;
  • Narzędzia pracy: telefon, samochód, komputer;
  • Liczne szkolenia produktowe i udział w warsztatach branżowych;
  • Dostęp do Centrum Kulinarnego;
  • Możliwość rozwoju osobistego;

Aplikacje prosimy przesyłać na adres mailowy:
rekrutacja@weindich.pl

W CV prosimy umieścić klauzulę: „Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w mojej ofercie pracy dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacji przez firmę Weindich Sp. J. (zgodnie z ustawą z dn. 29.08.97 o Ochronie Danych Osobowych)”.