GastroSilesia / FoodShow 2018

Aktualności / 24.11.2017

GASTROSILESIA / FOOD SHOW
Mamy ogromną przyjemność zaprosić Państwa na V edycję wydarzenia GASTROSILESIA, która po raz pierwszy odbędzie się wiosną, razem z wielkim gastronomicznym przedsięwzięciem: FOOD SHOW w Międzynarodowym Centrum Kongresowym (MCK) w Katowicach w dniach 11-13 marca 2018 r.

W tym roku firma Weindich jako Partner strategiczny FOOD SHOW i organizator targów GASTROSILESIA, zaprasza Państwa do udziału w charakterze WYSTAWCY, a tym samym do współtworzenia strefy sprzętowo-technologicznej, w ramach której prezentowane będą rozwiązania oraz urządzenia dla sektora HoReCa i gastronomii przemysłowej.
GASTROSILESIA / FOOD SHOW – miejsce, gdzie technologia łączy się ze smakiem
GASTROSILESIA – strefa dla wystawców sprzętu i wyposażenia sektora HoReCa. To wydarzenie już dobrze znane w branży, odbywające się od 8 lat w siedzibie firmy Weindich w Chorzowie. Pierwszy raz odbędzie się w Katowicach, korzystając z nowoczesnej infrastruktury obiektu Międzynarodowego Centrum Kongresowego. Nasze targi zgromadziły dotychczas ponad 10 000 gości z kraju i z zagranicy.
Gastrosilesia to wydarzenie stworzone dla profesjonalistów poszukujących najlepszych rozwiązań dla swojego biznesu. Tutaj technologia decyduje o wysokiej wydajności i doskonałej jakości przygotowywanych produktów i potraw. To wydarzenie jest odpowiedzią na rozwój branży gastronomicznej i spożywczej w Europie Środkowo-Wschodniej. W jednym miejscu i czasie prezentowana jest kompleksowa oferta wyposażenia hoteli, restauracji, barów, pizzerii, kawiarni, cukierni, sklepów i innych punktów gastronomicznych i Convenience Food. Od urządzeń gastronomicznych i chłodniczych, wyposażenie dla zakładów przetwórstwa spożywczego, poprzez meble, zastawę stołową, tekstylia i oprogramowanie. Dzięki takiej formule, wspartej biznesowym charakterem paneli dyskusyjnych i prezentacji, wydarzenie wyróżnia się wśród innych imprez tego typu.
FOOD SHOW – strefa dla producentów żywności i napojów. To największe wydarzenie na południu Polski organizowanego dla firm z branży spożywczej z tak dużym rozmachem i nakładem promocyjnym w branżowych mediach elektronicznych i prasie. Organizatorem jest grupa PTWP, organizator cyklicznych spotkań biznesowych, kongresów i konferencji, na czele z Europejskim Kongresem Gospodarczym, oraz właściciel opiniotwórczego portalu: portalspozywczy.pl i wydawca czasopisma Rynek Spożywczy. Organizowane przez PTWP imprezy w MCK cieszą się zawsze bardzo dużym zainteresowaniem, przyciągając średnio 15 tys. zainteresowanych odbiorców przez cały okres trwania danego wydarzenia. Pierwsza edycja tego wydarzenia miała miejsce w marcu 2017 roku i przyciągnęła tłumy zainteresowanych: profesjonalistów i konsumentów: 3 dni spotkań, 2000 specjalistów, 10 000 zwiedzających.
WYJĄTKOWE MIEJSCE NA WYJĄTKOWE WYDARZENIE
Na powierzchni ponad 8 000 m², w trakcie 3 dni GASTROSILESIA/ FOOD SHOW, odbywać się będą wystawy sprzętu, maszyn i urządzeń dla przetwórstwa spożywczego oraz technologii z tym związanych (wystawcy strefy Gastrosilesia, hala B) , a także prezentacje i degustacje produktów żywnościowych (wystawcy strefy Food Show, hala A), pokazy i warsztaty kulinarne, debaty i dyskusje branżowe.
DEBATY BRANŻOWE PRZYCIĄGAJĄCE WAŻNYCH GOŚCI Z CAŁEJ POLSKI
To, co odróżnia to wydarzenie od innych, to merytoryczne debaty z udziałem szanowanych liderów z branży gastronomicznej, prezesów oraz osób zarządzających największymi firmami spożywczymi. To stwarza okazję do biznesowych spotkań na najwyższym szczeblu. Dwudniowy program debat przygotowywany jest na podstawie wnikliwych obserwacji analityków rynkowych z portalu spożywczego. Do udziału w debatach zapraszani są: eksperci, opiniotwórcy i kadra zarządzająca wiodących firm.
POKAZY KULINARNE, PRESTIŻOWE KONKURSY
Wydarzenie wzbogacą pokazy gotowania, warsztaty kulinarne, spotkania z mistrzami kuchni i blogerami kulinarnymi. Ponadto, wydarzeniu będzie towarzyszyć finał IV Kulinarnego Pucharu Śląska dla szkół gastronomicznych oraz finał I Ogólnopolskich Mistrzostw Kelnerów, których organizatorem jest Centrum Kulinarne firmy Weindich.
ZOSTAŃ  WYSTAWCĄ
Serdecznie zapraszamy do wzięcia udziału w wydarzeniu w charakterze wystawcy w strefie GASTROSILESIA. W przypadku pytań dotyczących uczestnictwa w targach, prosimy o kontakt z biurem targowym nr tel. +48 606 298 163 lub drogą mailową: [email protected].

Comments are closed.