Manager Sprzedaży – TECHNOLOG ŻYWNOŚCI Convenience food
Manager ds. convenience food to połączenie roli technologa przemysłu spożywczego i doradcy klientów kluczowych. Wyposażymy Cię w odpowiednie narzędzia (m.in. samochód, laptop i telefon). Będziesz mógł uczestniczyć w licznych szkoleniach produktowych, które pozwolą na łatwiejsze przyswojenie i zdobywanie wiedzy na temat asortymentu, którym dysponujemy. Bardzo istotna jest umiejętność diagnozy potrzeb i możliwości produkcyjnych klienta oraz technologii w zakresie produkcji żywności convenience food. Na to stanowisko poszukujemy osoby o wiedzy i umiejętnościach z zakresu technologii procesowej w przemyśle spożywczym (np. mięsnym, mleczarskim, piekarniczym, convenience food). Założeniem tego stanowiska jest doradztwo i sprzedaż klientom takich technologii (lub modernizacja bieżącego parku maszynowego) co będzie stanowić o jego przewadze konkurencyjnej na rynku. Istotna jest umiejętność nawiązywania trwałych relacji z klientami i indywidualnego podejścia do pojawiających się zapytań i problemów całej branży. Jako manager ds. convenience food w przemyśle mięsnym będziesz przeprowadzał samodzielnie spotkania biznesowe, negocjował, dokonywał kalkulacji i budował ofertę handlową. Gdy klient zaakceptuje zamówienie będziesz trzymać pieczę nad przebiegiem zamówienia i odpowiadał za realizację planu sprzedażowego.
OBOWIĄZKI:
- Rozwój kanału sprzedaży asortymentu, maszyn i linii technologicznych Convenience Food;
- Specjalizacja w sprzedaży asortymentu oferowanego przez spółkę, z zakresu technologii oraz dodatków dla przetwórstwa mięsnego;
- Pozyskiwanie nowych oraz utrzymywanie relacji i kontaktów z dotychczasowymi klientami;
- Przeprowadzanie prób technologicznych u klientów;
- Opracowywanie, proponowanie rozwoju receptur oraz procesów;
- Realizacja założonych planów sprzedażowych;
WYMAGANIA:
- Wykształcenie średnie lub wyższe (Technologia żywności, Biotechnologia, Towaroznawstwo, Technolog/Inżynier budowy maszyn lub pokrewne);
- Doświadczenie na stanowisku Technologa (przy produkcji żywności);
- Dobra znajomość technologii procesowej w przemyśle mięsnym / mleczarskim / piekarniczym lub/i convenience food;
- Umiejętność nawiązywania kontaktów i budowania relacji biznesowych;
- Pracowitość, ambicja i wytrwałość w dążeniu do celu;
- Dyspozycyjność i gotowość do pracy w terenie;
- Znajomość języka angielskiego i/lub niemieckiego;
- Znajomość pakietu MS Office;
- Prawo jazdy kat. B (warunek konieczny);
- Kreatywność i samodzielność, dobra organizacja pracy własnej, sumienność i obowiązkowość;
MILE WIDZIANE:
- Znajomość branży przetwórstwa mięsnego i/lub gastronomii;
- Znajomości formalno–prawnych przepisów dotyczących produktów mięsnych;
- Dwa lata doświadczenia na podobnym stanowisku w szczególności w budowie/rozwoju kanału sprzedaży (wraz z budżetowaniem) oraz we wspieraniu działu handlowego w projektach handlowych obejmujących daną grupę produktów
OFERUJEMY:
- Samodzielną stanowisko w dynamicznym zespole, w firmie o ugruntowanej pozycji na rynku;
- Pracę w oparciu o umowę o pracę;
- Jasny i czytelny – motywacyjny system wynagrodzeń;
- Narzędzia pracy: telefon, samochód, komputer;
- Liczne szkolenia produktowe i udział w warsztatach branżowych;
- Dostęp do Centrum Kulinarnego;
- Możliwość rozwoju osobistego;
Aplikacje prosimy przesyłać na adres mailowy:
[email protected]
W CV prosimy umieścić klauzulę: „Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w mojej ofercie pracy dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacji przez firmę Weindich Sp. J. (zgodnie z ustawą z dn. 29.08.97 o Ochronie Danych Osobowych)”.