SPECJALISTA DS. HIGIENY (HACCP)

Specjalista ds. higieny to połączenie stanowiska handlowego i osoby o wysokim poziomie wiedzy na temat szeroko rozumianej higieny oraz utrzymania czystości. Znajomość zasad GMP/GHP oraz systemu HACCP ułatwi Ci pracę na tym stanowisku. Wyposażymy Cię w odpowiednie narzędzia (m.in. samochód, laptop i telefon). Będziesz osobą odpowiedzialną za całościowe zarządzanie asortymentem z zakresu higieny, którym dysponuje nasza firma. Istotna jest umiejętność diagnozowania potrzeb klienta i rozwiązywanie problemów jakościowych pojawiających się w zakładach produkujących żywność, ale nie tylko. Bardzo ważna jest determinacja w dążeniu do celu, umiejętność nawiązywania i utrwalania relacji z kluczowymi klientami. Stanowisko to jest bardzo samodzielne, a do osoby wykonującej pracę specjalisty ds. higieny należy także wsparcie merytoryczne reszty handlowców w przedmiotowym zakresie. Praca jest pełna wyzwań i dynamicznych sytuacji, dlatego istotna jest samodzielność oraz umiejętne zarządzanie budżetem i określanie potencjału prowadzonych rozmów. Jeśli tego jeszcze nie potrafisz, nie martw się nauczymy Cię.
Na tym stanowisku będziesz przeprowadzał samodzielnie spotkania biznesowe, negocjował, dokonywał kalkulacji i przygotowywał ofertę handlową. Gdy klient zaakceptuje zamówienie będziesz trzymać pieczę nad przebiegiem zamówienia i odpowiadał za realizację planu sprzedażowego.


OBOWIĄZKI
:

  • Wsparcie merytoryczne z zakresu zasad utrzymania czystości i higieny, zarówno dla klientów spółki jak i handlowców;
  • Specjalizacja w sprzedaży asortymentu oferowanego przez spółkę, z zakresu higieny i utrzymania czystości;
  • Rozwijanie relacji handlowych z obecnymi klientami;
  • Rozwój rynku poprzez zdobywanie nowych klientów na produkty/rozwiązania z zakresu higieny i utrzymania czystości;
  • Wprowadzanie produktów z oferty (higiena i utrzymanie czystości) do innych branż poza już obsługiwane przez spółkę;
  • Realizacja założonych planów sprzedażowych;

WYMAGANIA:

  • Dobra znajomość zagadnień związanych z bezpieczeństwem żywności (GMP / GHP) i systemem HACCP (warunek konieczny);
  • Dobra znajomość prawa żywnościowego oraz przepisów regulujących pracę organów kontroli;
  • Wykształcenie wyższe w zakresie technologii żywności, towaroznawstwa, biologii lub pokrewne;
  • Znajomość pakietu MS Office;
  • Prawo jazdy kat. B (warunek konieczny);
  • Kreatywność i samodzielność, dobra organizacja pracy własnej, sumienność i obowiązkowość;

MILE WIDZIANE: 

  • Doświadczenie w pracy w organach kontroli, zakładach przemysłu spożywczego lub w handlu
  • Znajomość branży przetwórstwa mięsnego i/lub gastronomii;
  • Dobra (poziom B2) znajomość języka angielskiego i/lub niemieckiego;

OFERUJEMY:

  • Samodzielną pracę w dynamicznym zespole, w firmie o ugruntowanej pozycji na rynku;
  • Pracę w oparciu o umowę o pracę;
  • Jasny i czytelny – motywacyjny system wynagrodzeń;
  • Narzędzia pracy: telefon, samochód, komputer;
  • Liczne szkolenia produktowe;
  • Dostęp do Centrum Kulinarnego;
  • Możliwość rozwoju osobistego;

Aplikacje prosimy przesyłać na adres mailowy:
[email protected]

W CV prosimy umieścić klauzulę:

Zgodnie z Ustawą z dnia 29.08.1997 roku o ochronie danych osobowych (Dz. U. 2016, poz. 922 z późn. zm.) wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w mojej ofercie pracy dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacji na stanowisko objęte ogłoszeniem oraz wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w mojej ofercie pracy dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacji na inne stanowiska we wszelkich innych procesach rekrutacyjnych prowadzonych przez Administratora Danych Osobowych obecnie oraz w przyszłości.

Informacja dla kandydatów:

Administratorem danych jest Weindich sp. z o.o. z siedzibą Chorzowie (41-503), ul. Adamieckiego 8. Dane zbierane są dla potrzeb obecnej rekrutacji, a w przypadku wyrażenia przez Panią/Pana wyraźnej i dobrowolnej zgody także dla potrzeb przyszłych rekrutacji. Ma Pani/Pan prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Podanie danych w zakresie określonym przepisami ustawy z dnia 26 czerwca 1974 r. Kodeks pracy oraz aktów wykonawczych jest dobrowolne ale konieczne do przeprowadzenia rekrutacji. Podanie dodatkowych danych osobowych jest dobrowolne i wymaga Pani/Pana wyraźnej zgody.