Eliminacje do I Ogólnopolskich Mistrzostw Kelnerów

Aktualności / 16.01.2018

Dzisiaj odbyły się długo wyczekiwane eliminacje do I Ogólnopolskich Mistrzostw Kelnerów w naszym Centrum Kulinarnym.
Eliminacje rozpoczął test wiedzy, po czym uczestnicy przystąpili do zadań praktycznych.
Musieli zmierzyć się z serwisem angielskim – filetowanie pstrąga, serwisem francuskim – przekładaniem ryb z półmiska na talerz, oraz serwisem wina – w obecności gościa.

Nad przebiegiem eliminacji czuwała komisja Jury w składzie:
Michał Chabior – Prezes SKP, Jan Jakimowicz – Członek SKP, Dariusz Brudny – członek SKP, Artur Długosz – Członek i Artur Grzęda – członek IR, menadżer HoReCa Weindich.
Podziękowania należą się dla Piotra Boreckiego (V-ce Prezes SKP) za organizację eliminacji.
Finałowa szóstka zmierzy się 13.03.2018 r. podczas wydarzenia Gastrosilesia / Food Show w Międzynarodowym Centrum Kongresowym w Katowicach.
 
 
 
 
 
 
 

Comments are closed.